och

Om Sandslån

VANDRARHEM OCH CAMPING


Sandslåns Vandrarhem & Camping ligger mycket naturskönt på en ö med broförbindelse mitt i Ångermanälven, med närhet till Höga Kusten och Kramfors. Vi erbjuder en lugn, vacker och avkopplande miljö på en plats som en gång i tiden var världens största timmerskilje. Idag är de gamla bostadskasernerna renoverade till vandrarhem, och på vår ö finner du även camping, ställplatser, café, konferens, badstrand och flottningsmuséum. Vi välkomnar även grupper, konferenser och lägerskolor.

ÖNS HISTORIA


År 1874 anlades den första sorteringsbommen på älven utanför Sandslån, och snart utvecklades här världens största timmersorteringsanläggning. 1957 sorterades här 23 miljoner stockar per år och sysselsatte över 700 personer. 1982 efter 110 år i drift så sorterades de sista stockarna och delar av anläggningen såldes till Finland. Idag finns byggnaderna kvar på ön samt kontrolltornet för det elektromekaniska skiljet ute i älven. Ön hyser även ett flottningsmuséum, Åldalens Industrimuseum. 1990 öppnade kommunen en turistanläggning på ön, och byggnaderna som vandrarhemmen är inrymda i är renoverade arbetarlogement från 1920-talet. På väggarna hänger många intressanta fotografier som skildrar arbetslivet från förr.Bokning och kontakt

SKICKA ETT MEDDELANDE TILL OSS


Vill du göra en bokningsförfrågan eller önskar du mer information om oss och vad vi har att erbjuda? Fyll gärna i formuläret och tryck på skicka så återkommer vi till dig så snart vi kan. 


Varmt välkommen med din förfrågan!


 
 
 
 
 

ÖPPETTIDER OCH KONTAKT

RECEPTION SOMMARÖPPET

16/6-22/8

Söndag-Tisdag     09:00-16:00

Onsdag-Lördag    09:00-18:00


Övrig tid kontakta oss på telefon (+46) 0707989711

Bokningar i formuläret ovan.


CAFÉ FLOTTAREN

STÄNGT FÖR SÄSONGEN
CAMPING & VANDRARHEM

Öppet from 1/5- 30/9

Långtidsboende öppet året runt.


TELEFONTIDER

Måndag-Fredag

13.00-18.00